Αντιμετωπίστε με αισιοδοξία τη νέα κατάσταση

Αντιμετωπίστε με αισιοδοξία τη νέα κατάσταση

Στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας, η λίστα με τις υποχρεώσεις δεν τελειώνει ποτέ. Ειδικά μετά από μία επέμβαση μαστού, υπάρχουν ακόμη περισσότερα και σημαντικότερα θέματα να σκεφτείτε. Επαναπροσδιορίστε τις προτεραιότητές σας. Πάρτε τον χρόνο σας και ανασυντάξτε τις δυνάμεις σας. Βρείτε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα και να αντιμετωπίσετε τη νέα κατάσταση με αισιοδοξία, από την πρώτη στιγμή.


Η διάγνωση της ασθένειας μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σας και τον τρόπο που σκεφτόσασταν μέχρι τώρα. Ίσως συνυπάρχουν συναισθήματα φόβου, θυμού ή ενοχές. Το αίσθημα πίεσης που νιώθουν πολλές γυναίκες μπορεί να επιδεινώσει το συναισθηματικό στρες. Αφήστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας και αντιμετωπίστε την αλλαγή. 


Για τους λόγους αυτούς, μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη νέα κατάσταση:

1. Πάρτε τον χρόνο σας και ανασυντάξτε τις δυνάμεις σας

Οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Σκεφτείτε όμως, είναι όλες το ίδιο επείγουσες; Επαναπροσδιορίστε τις προτεραιότητες σας. Όλη αυτή η πίεση μπορεί να σας έχει αποδυναμώσει. Πάρτε λοιπόν όσο χρόνο χρειάζεστε, βρείτε τη δύναμή σας και εξετάστε τι είναι πιο σημαντικό. Μπορείτε να ζητήσετε από την οικογένειά σας να αναλάβει, για λίγο καιρό, ορισμένες καθημερινές δουλειές, για να σας ξεκουράσουν.  Ήρθε η ώρα να δώσετε προτεραιότητα σε εσάς και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

2. Αφήστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας

Ίσως αυτή τη στιγμή σας φαίνεται δύσκολο να ασχοληθείτε με οτιδήποτε. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας. Σκεφτείτε τι σας προβληματίζει, πώς αισθάνεστε και τι θα μπορούσε να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Μην κλειστείτε στον εαυτό σας. Συζητήστε ότι σας απασχολεί και μοιραστείτε τους φόβους και τις ανησυχίες σας, με άτομα που εμπιστεύεστε. Υπάρχουν, επίσης, δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης ατόμων με εμπειρία καρκίνου, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε.

3. Απολαύστε την κάθε στιγμή

Ευχαριστηθείτε ακόμη και τις πιο μικρές χαρές της ζωής. Αφιερώστε χρόνο, κάνοντας παρέα με ανθρώπους που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που επιθυμείτε. Μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, να πάτε για έναν περίπατο, να δείτε μία φίλη σας ή να παρακολουθήσετε μια ταινία με τον σύντροφό σας. Διασκεδάστε!

4. Ασχοληθείτε με την εμφάνισή σας

Η όμορφη εμφάνιση μετά την επέμβαση μαστού θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας. Είναι σημαντικό να μην χάσετε την θηλυκότητα και την αυτοπεποίθησή σας. Αυτό συνδέεται άμεσα με την ανάρρωση αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Η πρόθεση Priform της Amoena είναι η ιδανική λύση για την αποκατάσταση της σιλουέτας σας από την πρώτη στιγμή, κατά τη διάρκεια που το δέρμα είναι ακόμα ευαίσθητο. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με έναν μετεγχειρητικό στηθόδεσμο Frances, για τέλειο αποτέλεσμα.  Μην χάνετε χρόνο, πηγαίνετε για ψώνια στα αγαπημένα σας μαγαζιά και ανανεώστε την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή σας.

5. Μείνετε αισιόδοξη

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα δείτε ότι θα αισθάνεστε και πάλι χαρά και αισιοδοξία. Κάθε φορά που νιώθετε ότι σας κυριεύει το άγχος, σκεφτείτε θετικά και αντιμετωπίστε τις προκλήσεις με δύναμη!