Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Η σημασία των χρωμάτων και η επίδρασή τους στην ψυχολογία μας είναι μεγάλη, καθώς συνδέονται με τον ψυχισμό και την ιδιοσυγκρασία μας. Έχουν τη δύναμη να διεγείρουν τις αισθήσεις μας, να προκαλούν έντονα συναισθήματα, αλλά και να επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. 

Το κάθε χρώμα συμβολίζει διαφορετικά συναισθήματα και αποκαλύπτει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Τα χρώματα που επιλέγουμε στον χώρο γύρω μας, αλλά και στα ρούχα μας, μπορούν να έχουν θετική επίδραση στη διάθεσή μας. 

Ανακαλύψτε τι συμβολίζει το χρώμα που σας αρέσει να φοράτε περισσότερο.


Πάθος & αγάπη
Το κόκκινο είναι ένα τολμηρό χρώμα που συμβολίζει το έντονο πάθος και την αγάπη. Το έχουμε συνδέσει με την ερωτική διάθεση και για τον λόγο αυτό, είναι μία εξαιρετική επιλογή για πιο προσωπικές στιγμές.


Ρομαντισμός 
Το ροζ είναι ένα απαλό, γλυκό χρώμα. Είναι συνδεδεμένο με τη θηλυκότητα και την παιχνιδιάρικη διάθεση. Συχνά μας φέρνει στο μυαλό όμορφες ρομαντικές στιγμές.


Χαρά & δημιουργία
Το κίτρινο, το χρώμα του ήλιου, δεν θα μπορούσε παρά να προκαλεί χαρούμενα συναισθήματα. Συμβολίζει τη χαρά, την ευτυχία και τη δημιουργία. Πολλές φορές αναφέρεται ως το χρώμα της πνευματικότητας. Στις απαλές αποχρώσεις του προκαλεί μία αίσθηση ξεκούρασης.  


Ηρεμία & Χαλάρωση
Το σκούρο μπλε συμβολίζει την εμπιστοσύνη και τη γαλήνη, ενώ το γαλάζιο τη χαλάρωση. Σε όποια απόχρωση κι αν το επιλέξουμε το μπλε, ενισχύει τη συναισθηματική ηρεμία και την ανάκτηση των δυνάμεων, καθώς είναι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. 

Ισορροπία & Ελπίδα
Το πράσινο συμβολίζει την ισορροπία και την ελπίδα. Συνδέεται με τη φύση και την ευεξία. Θα μπορούσε να πεις κανείς ότι το χρώμα αυτό έχει θεραπευτική δύναμη, καθώς σε περιπτώσεις όπου νιώθουμε σωματική ή πνευματική κούραση, μας προκαλεί μια αίσθηση αναζωογόνησης.


Κομψότητα & Δύναμη
Το μαύρο είναι χρώμα διαχρονικό που αντιπροσωπεύει την κομψότητα, τη δύναμη και την επιθυμία για πολυτέλεια. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο της μόδας και το εκλεπτυσμένο στυλ. Φανερώνει αυτοπεποίθηση και διάθεση για επικοινωνία.


Στην Amoena παίζουμε με τα χρώματα και τα μοτίβα για να φτιάχνουμε τη διάθεσή μας και να αναδεικνύουμε τη θηλυκότητά μας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε στηθόδεσμους και μαγιό σε κλασικά ή μοντέρνα χρώματα, αλλά και φλοράλ σχέδια για να ανανεώσετε το στυλ και την ψυχολογία σας.