Ενυδάτωση το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν τον οργανισμό και το δέρμα μας. Το κολύμπι και το περπάτημα, που απολαμβάνουμε πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες, απαιτούν υψηλά αποθέματα ενέργειας και αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος. Για αυτόν τον λόγο, ο οργανισμός μας χρειάζεται να ενυδατώνεται συνεχώς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, καθώς και να διατηρεί την υγεία σε καλά επίπεδα. Έτσι λοιπόν η ανάγκη για ενυδάτωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

Άλλωστε όπως λένε και οι ειδικοί, τα πάντα στο σώμα μας εξαρτώνται από τη σωστή ενυδάτωση, από τη λειτουργία των οργάνων μέχρι την ισορροπία των ορμονών. Για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, η ανάγκη για ενυδάτωση είναι ακόμη πιο αυξημένη, καθώς μια συχνή παρενέργεια της χημειοθεραπείας είναι η αφυδάτωση.

Έξυπνα tips για σωστή ενυδάτωση ενυδάτωση
  • Καταναλώνουμε άφθονη ποσότητα νερού (περίπου 8 ποτήρια την ημέρα), ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς το σώμα μας ξοδεύει περισσότερη ενέργεια προκειμένου να μετατρέψει το κρύο νερό σε μια θερμοκρασία που μπορεί να απορροφήσει, με αποτέλεσμα να ενυδατώνεται λιγότερο.
  • Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ποτήρι νερό και φροντίζουμε να πίνουμε νερό μεταξύ των γευμάτων παρά κατά τη διάρκεια τους. Η τεχνολογία μπορεί να γίνει  σύμμαχός μας σε αυτήν την προσπάθεια βάζοντας υπενθυμίσεις για κατανάλωση νερού μέσω του κινητού μας.
  • Και αν η γεύση του νερού μας φαίνεται «αδιάφορη», αυτή μπορεί να αλλάξει με  φρέσκα φρούτα και βότανα. Σε μια κανάτα με νερό, προσθέτουμε λίγα παγάκια και κομμένα φρούτα (φράουλες, γκέιπφρουτ, πορτοκάλι, λεμόνι) και φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (μέντα, βασιλικό, δυόσμο). Μπορούμε επίσης να το έχουμε μαζί μας και εκτός σπιτιού σε ένα όμορφο ισοθερμικό παγούρι.
  • Φυσικά, δεν χρειάζεται να πίνουμε μόνο νερό για να ενυδατωθούμε. Άλλες καλές πηγές υγρών είναι οι χυμοί φρούτων, τα smoothies, το γάλα, το πράσινο τσάι καθώς και οι τροφές που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως τα φρούτα (π.χ. καρπούζι) και τα λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι). Προσοχή όμως. Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, καφέ, ενεργειακών ποτών και αναψυκτικών με ζάχαρη καθώς αυτά αφυδατώνουν τον οργανισμό μας.
 

Δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε το σώμα μας

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η ενυδάτωση της επιδερμίδας εξωτερικά με τα κατάλληλα προϊόντα. Γιατί, όσο η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο, τόσο αφυδατώνεται και επιπλέον γίνεται ακόμα πιο ευάλωτη στην υπεριώδη ακτινοβολία. Προσφέροντάς όμως εντατική ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας, ενισχύσουμε τον προστατευτικό φραγμό της και τη βοηθάμε να αντιμετωπίσει τις φθορές από τις ακτίνες UV πιο αποτελεσματικά. Η ενυδάτωση του δέρματος θα πρέπει να είναι πιο συστηματική, ιδιαίτερα  κατά την περίοδο των χημειοθεραπειών και να μην παραλείπεται η χρήση αντηλιακού γιατί το δέρμα είναι ακόμη πιο ευαίσθητο σε αυτήν τη φάση της ζωής και αρκετό διάστημα μετά.

Όντας λοιπόν σωστά ενυδατωμένες και με λαμπερό δέρμα μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας και τις βόλτες μας το καλοκαίρι. Εμείς σας προτείνουμε την ανανεωμένη μας σειρά μαγιό για να απογειώσετε την σιλουέτα και το στυλ σας στη θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι!