Προσωπικές στιγμές

Προσωπικές στιγμές

Τι συμβαίνει όταν η διάγνωση της ασθένειας οδηγεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία μας αφήνει ουλές — τόσο ψυχικές όσο και σωματικές;

Για ορισμένες γυναίκες, η απώλεια του ενός ή και των δύο μαστών αλλάζει τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους. Αισθάνονται λιγότερο σέξι, λιγότερο θηλυκές και αυτό αναπόφευκτα επηρεάζει τις στενές επαφές, αλλά και όλη τη σχέση με τον σύντροφό τους.
 
Αποφύγετε να βάζετε τον εαυτό σας σε σύγκριση με άλλες γυναίκες. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ πιθανό να σας κάνει να νιώσετε ανεπαρκής. Η συμβουλή των ειδικών είναι να μάθετε να αγαπάτε την νέα σας εμφάνιση. Η επανασύνδεση με τον εαυτό σας είναι η πιο σημαντική κίνηση, πριν απευθυνθείτε στον σύντροφό σας.

Σεξουαλικότητα μετά από επέμβαση μαστεκτομής

Μετά την επέμβαση μαστού, είναι φυσιολογικό να έχετε κάποιες ανησυχίες που αφορούν στη σεξουαλικότητά σας και τις στενές επαφές με τον σύντροφό σας. Ορισμένες γυναίκες αισθάνονται λιγότερο άνετα με την εμφάνισή τους, εξαιτίας των αλλαγών στο σώμα τους μετά την επέμβαση. Η  απώλεια αίσθησης στην πάσχουσα περιοχή, οι διάφορες θεραπείες, όπως η χημειοθεραπεία και η ορμονοθεραπεία, συχνά αλλάζουν τα επίπεδα των ορμονών και αυτό μπορεί να επηρεάσει το σεξουαλικό σας ενδιαφέρον.

Το θέμα της σχέσης σας είναι επίσης πολύ σημαντικό. Σκεφτείτε ότι ο σύντροφός σας μπορεί να ανησυχεί για εσάς, αλλά να μην ξέρει πώς να εκφράσει την αγάπη και το ενδιαφέρον του, σωματικά και συναισθηματικά, μετά την χειρουργική σας επέμβαση. Η νέα αυτή κατάσταση μπορεί πολλές φορές να δώσει την ευκαιρία στα ζευγάρια να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο συναισθηματικό δέσιμο – ειδικά όταν συμμετέχουν και οι δύο σύντροφοι στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη θεραπεία.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο σύντροφός σας θα νιώσει ανακουφισμένος που είσαστε ασφαλής. Σίγουρα το γεγονός ότι μπορεί να σας αγκαλιάσει και να σας φιλήσει ξανά, τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από τα σημάδια στο σώμα σας. Εσείς πρέπει να είσαστε έτοιμη να δεχτείτε την αγάπη αυτή, με όποιον τρόπο μπορεί να την εκφράσει.

Δεν υπάρχει διάθεση για ερωτική επαφή

Τα περισσότερα ζευγάρια περιμένουν ή ελπίζουν ότι μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, όλα θα είναι όπως πριν! Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείτε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Δώστε λοιπόν χρόνο στον εαυτό σας και ξεκινήστε κάνοντας μικρά βήματα. Κερδίσατε τη μάχη με μία πολύ σοβαρή και απειλητική για τη ζωή σας ασθένεια. Χρειάζεται πρώτα να αναρρώσετε, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Όσο μικρά κι αν φαίνονται τα βήματα στην αρχή, θα βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή σας και σύντομα θα βρείτε ξανά την θηλυκότητά σας και το ενδιαφέρον σας για ερωτική επαφή. Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει να νιώσετε άνετα και να δεχτείτε το νέο σας σώμα. Μπορείτε να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη, να κάνετε ένα  χαλαρωτικό μασάζ στο σώμα σας, ή ακόμα και να χορέψετε. 

Να είστε ευγενικές και υπομονετικές με τον εαυτό σας

Παρατηρείται ότι πολλές γυναίκες είναι σκληρές στον τρόπο που αντιμετωπίζουν στον εαυτό τους. Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις όπως «Θα έπρεπε να το έχω ήδη ξεπεράσει», «Θα έπρεπε να νιώθω καλύτερα τώρα», «Θα πρέπει να είμαι η ίδια μητέρα/σύντροφος/υπάλληλος/κόρη/φίλη όπως πριν», κ.λπ. Αυτά τα «πρέπει» δεν θα σας βοηθήσουν. Όση περισσότερη συμπόνια και κατανόηση δείξετε στον εαυτό σας, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστείτε στη νέα σας ζωή. Φανταστείτε τι θα λέγατε στην καλύτερή σας φίλη. Εάν επιθυμείτε, συζητήστε τα διάφορα θέματα που σας απασχολούν με φίλους, την οικογένεια σας, έναν σύμβουλο ή τον ιατρό σας.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας

Η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων θα εξαλείψει τις παρανοήσεις και από τις δύο πλευρές. Ο σύντροφός σας μπορεί να νοιάζεται για εσάς με έναν τρόπο διακριτικό, αλλά εσείς να υποθέτετε ότι δεν σας βρίσκει πια ελκυστική. Η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε τις ανησυχίες που έχετε και οι δύο και να βρείτε λύσεις μαζί. 

Βρείτε ξανά τη θηλυκότητά σας

Η όμορφη εμφάνιση θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να ανταποκριθείτε στη νέα κατάσταση, να βρείτε ξανά τη θηλυκότητά σας και να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Οι προθέσεις της Amoena με ειδικό σχεδιασμό, προσφέρουν απόλυτη φυσική αίσθηση και αρμονία και σε συνδυασμό με τα υπέροχα εσώρουχα της Amoena μπορούν πραγματικά να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα σας αλλά και την ερωτική σας διάθεση.