Γιατί να φορέσω πρόθεση μετά τη μαστεκτομή;

Γιατί να φορέσω πρόθεση μετά τη μαστεκτομή;

Πρόθεση μαστεκτομή 1Συχνά μετά από την επέμβαση μαστεκτομής σας ανησυχεί έντονα πώς θα επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας χωρίς να αντιληφθεί κανείς τί έχει αλλάξει. Οι προθέσεις σιλικόνης σας βοηθούν να αποκαταστήσετε άμεσα την εμφάνισή σας μετά από τη μαστεκτομή, προσφέροντάς σας τον χρόνο που χρειάζεστε. Υπάρχουν ειδικές προθέσεις, οι Priform, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για την άμεση μετεγχειρητική περίοδο και αποτελούν προσωρινή λύση έως ότου να μπορέσετε να φορέσετε μια πρόθεση σιλικόνης.

Μία πρόθεση πρέπει να μοιάζει όσο περισσότερο γίνεται με τον υπάρχοντα μαστό σε μέγεθος και σχήμα, δημιουργώντας μια αρμονική εμφάνιση στο σώμα.

Οι προθέσεις είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να:
- Συμπεριφέρονται ως αληθινοί μαστοί
- Κινούνται φυσιολογικά, όταν κινείστε 
- Παίρνουν το κατάλληλο σχήμα, όταν ξαπλώνετε
 

Η κατάλληλη πρόθεση

Οι προθέσεις, όμως δεν έχουν μόνο αισθητικό ρόλο. Υπάρχουν σημαντικοί ιατρικοί λόγοι, για τους οποίους πρέπει μια γυναίκα να φοράει πρόθεση τεχνητού μαστού μετά την μαστεκτομή.

Η επιλογή της κατάλληλης πρόθεσης αντισταθμίζει το βάρος του κανονικού μαστού και συμβάλει στην αποφυγή προβλημάτων όπως:
- Λεμφοίδημα
- Κακή στάση του σώματος
- Προβλήματα ώμου και αυχένα

Η Amoena προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία προθέσεων με καινοτόμο σχεδιασμό σε διάφορους τύπους, οι οποίες ταιριάζουν στο σώμα, τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο ζωής κάθε γυναίκας που έχει κάνει επέμβαση μαστού.
 

Χαρακτηριστικά Προθέσεων

Προθέσεις Μαστεκτομής 2Υπάρχουν προθέσεις που προσαρμόζονται κατάλληλα στο τοίχωμα του στέρνου, ακόμη και όταν υπάρχουν ουλές.
Άλλες προθέσεις προσαρμόζονται γρήγορα στη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να μη δίνουν την αίσθηση ενός ξένου σώματος πάνω της.

Ορισμένες από αυτές, διαθέτουν καινοτόμες τεχνολογίες χάρη στις οποίες προσφέρουν ρύθμιση θερμοκρασίας, παρέχοντας ένα αίσθημα φρεσκάδας και άνεσης. Οι συγκεκριμένες προθέσεις ενδείκνυνται για γυναίκες στην εμμηνόπαυση, που υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες ή κατά τη διάρκεια φυσικής άσκησης, η οποία μπορεί να προκαλέσει έντονη εφίδρωση.

Μερικές προθέσεις μπορούν επίσης να φορεθούν από γυναίκες, που οι μαστοί τους παρουσιάζουν ασυμμετρία (ανισομαστία), ώστε να αισθάνονται καλύτερα με την εικόνα του σώματός τους.

Οι προθέσεις Amoena φοριούνται μέσα από ειδικά σχεδιασμένους στηθόδεσμους μαστεκτομής με εσωτερικές θήκες και αγκαλιάζουν την πρόθεση, ώστε να μένει με ασφάλεια στη θέση της. Επίσης, για τις γυναίκες που αγαπούν την κολύμβηση υπάρχουν ειδικά μαγιό με έξυπνα χαρακτηριστικά όπως εσωτερικές θήκες για να συγκρατούν άριστα την πρόθεση και ειδικό σχεδιασμό που επιτρέπει άνετες κινήσεις αναδεικνύοντας τη σιλουέτα στη θάλασσα ή την πισίνα.

Η εφαρμογή της σωστής πρόθεσης μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πώς νιώθετε καθημερινά.