Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ φορούν τις προθέσεις σιλικόνης. Η απάντηση είναι ένα ηχηρό «ναι». Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων. 
 

Συμβουλές για τα ταξίδια με αεροπλάνο, μετά από επέμβαση μαστού

  • H μαγνητική πύλη ελέγχου επιβατών δεν θα βλάψει την πρόθεση σιλικόνης. 
  • Ο συναγερμός του ανιχνευτή μετάλλων δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί από την πρόθεση. Ωστόσο, με βάση τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, επιβάτες και χειραποσκευές που ελέγχονται από τα μηχανήματα ασφαλείας και προκαλούν συνέγερση καθώς και ένα δειγματοληπτικό ποσοστό, επιβάλλεται να υποβάλλονται και σε σωματικό έλεγχο. 
  • Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα ιατρικό σημείωμα που να βεβαιώνει ότι έχετε υποβληθεί σε επέμβαση μαστεκτομής, και σε περίπτωση που απαιτείται να σας ελέγξουν να τους ενημερώσετε για την κατάστασή σας. 
  • Μπορείτε να ζητήσετε να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος σε έναν ιδιωτικό χώρο από γυναίκα υπάλληλο του αεροδρομίου.
  • Μπορείτε να μεταφέρετε την πρόσθεση ή τον στηθόδεσμο μαστεκτομής σας στην χειραποσκευή σας. Η πρόσθεση δεν υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν κανονικά για υγρά, τζελ και αερολύματα, επειδή θεωρείται ότι είναι ιατρικά απαραίτητο.
  • Καθώς κάθε χώρα έχει τις δικές της διαδικασίες και πολιτικές ασφαλείας, καλό θα ήταν να κάνετε μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο πχ. στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου που θα μεταβείτε ή να  επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα. 


Μαύρα στίγματα στην πρόθεση μετά από μια πτήση

Υπάρχει πιθανότητα οι ελαφριές προθέσεις σιλικόνης να εμφανίσουν κάποιες φυσαλίδες αέρα προσωρινά εάν βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα όπου αλλάζει η πίεση του αέρα.
 
Εάν ταξιδεύετε συχνά, μπορεί να έχετε δει μικρές, μαύρες κουκκίδες πάνω στην πρόθεση, λόγω της αλλαγής στο υψόμετρο. Αυτό δεν είναι ελάττωμα, ούτε θα βλάψει το προϊόν. Στην πραγματικότητα, οι φυσαλίδες αέρα συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες από το ταξίδι ή την αναρρίχηση. Μην ανησυχείτε λοιπόν, ταξιδέψτε χαρούμενα!