ΑρχικήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ

Γιατί να βάλω πρόθεση;

Οι προθέσεις χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα των γυναικών μετά από μαστεκτομή. Η πρόθεση πρέπει να μοιάζει όσο πιο πολύ γίνεται με τον υπάρχοντα μαστό σε μέγεθος και σχήμα, δημιουργώντας μια αρμονική εμφάνιση στο σώμα.  Οι προθέσεις είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριφέρονται ως αληθινοί μαστοί, κινούνται φυσιολογικά όταν κινείται η γυναίκα και παίρνουν το κατάλληλο σχήμα όταν ξαπλώνει. Ωστόσο οι προθέσεις δεν έχουν μόνο αισθητικό ρόλο. Υπάρχουν επίσης ιατρικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει μια γυναίκα σε αυτήν την κατάσταση να φοράει πρόθεση τεχνιτού μαστού. Οι κατάλληλες προθέσεις αντισταθμίζουν το βάρος του κανονικού μαστού και συμβάλουν στην αποφυγή προβλημάτων όπως λεμφοίδημα, κακή στάση του σώματος ή προβλήματα ώμου και αυχένα.

Επαγγελματίες ειδικοί στη σωστή εφαρμογή, λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές ανάγκες της κάθε γυναίκας όταν τη βοηθούν να επιλέξει την κατάλληλη πρόθεση. Μεταξύ αυτών υπάρχουν οι προθέσεις σιλικόνης με ειδικά χαρακτηριστικά όπως οι αυτοκόλλητες ή προθέσεις όπου προσαρμόζονται κατάλληλα στο τοίχωμα του στέρνου ακόμη κι όταν υπάρχουν ουλές. Το πιο σημαντικό είναι η γυναίκα που φοράει την πρόθεση να νιώθει άνετα με αυτήν. Κάθε πρόθεση προσαρμόζεται γρήγορα στη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να μη δίνει στη γυναίκα την αίσθηση ενός ξένου σώματος πάνω της. Επιπρόσθετα, καινοτόμες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί οι οποίες προσφέρουν ακριβή ρύθμιση θερμοκρασίας σε μερικές προθέσεις, παρέχοντας στη γυναίκα ένα αίσθημα φρεσκάδας και άνεσης κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Οι συγκεκριμένες ενδείκνυνται για γυναίκες οι οποίες υποβάλλονται σε ορμονικές θεραπείες ή στην εμμηνόπαυση, ή κατά τη διάρκεια φυσικής άσκησης η οποία μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση.

Αυτή η ευρεία επιλογή των προθέσεων σιλικόνης με ειδικά σχήματα, ιδιότητες και χρήσεις, παρέχει τα βασικά για τη βέλτιστη φροντίδα της ασθενούς, όποια κι αν είναι η ανάγκη. Μερικά σχήματα μπορούν επίσης να φορεθούν από γυναίκες που οι μαστοί τους παρουσιάζουν ασσυμετρία (ανισομαστία), ώστε να αισθάνονται καλύτερα με την εικόνα του σώματός τους.

Για να στηριχθεί με ασφάλεια μια πρόθεση, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι στηθόδεσμοι με εσωτερικές θήκες. Ενώ διατηρούν μια όμορφη σιλουέτα, οι στηθόδεσμοι διαθέτουν επίσης έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ελαφρώς ψηλότερο μπούστο και κάτω από τη μασχάλη και μαλακές τιράντες ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των γυναικών που χρησιμοποιούν προθέσεις. Επειδή η κολύμβηση είναι κάτι που απολαμβάνουν πολλές γυναίκες, ειδικά μετά την επέμβαση μαστού, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μαγιό με ειδικά χαρακτηριστικά. Διαθέτουν ειδικές θήκες οι οποίες συγκρατούν την πρόθεση και επιτρέπουν άνετες κινήσεις και μια φυσιολογική σιλουέτα.

Η εφαρμογή της σωστής πρόθεσης μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πώς νιώθετε καθημερινά.

Οι προθέσεις Amoena είναι σχεδιασμένες για τέλεια εφαρμογή και άνεση. Καταλαβαίνουμε ωστόσο, ότι διαθέτοντας τόσο μεγάλη σειρά από την οποία μπορείτε να διαλέξετε, η επιλογή της κατάλληλης πρόθεσης δεν είναι εύκολη.

Για να σας διευκολύνουμε, κωδικοποιήσαμε τη φόρμα και το σχήμα των προϊόντων μας με ένα γραμματικό και αριθμητικό σύστημα όμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για τα ρούχα.

Υπάρχουν τρία εύκολα βήματα να επιλέξετε το σωστό προϊόν:

Βήμα 1: Πληρότητα Cup

Πρώτα επιλέξτε την πληρότητα cup που επιθυμείτε. Ο μαστός σας είναι (1) ρηχός, (2) μέτριος ή (3) γεμάτος;

 

 

 

Παράδειγμα

 

 

 

 

 

 

 

 

Βήμα 2: Σχήμα

Στη συνέχεια επιλέξτε το σχήμα: (S) συμμετρικό, (A) ασύμμετρο ή (E) extra. Σε γενικές γραμμές ένα συμμετρικό σχήμα είναι ιδανικό μετά από μια τυπική μαστεκτομή και ένα ασύμμετρο συνιστάται εάν έχετε υποβληθεί σε αφαίρεση λεμφαδένων ή ιστών από την περιοχή της μασχάλης.

 

 

 

 

Βήμα 3: Μέγεθος

Όλες οι προθέσεις Amoena διατίθενται σε ποικιλία μεγεθών.