ΑρχικήΗ ΕΤΑΙΡΙΑΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Εδώ και 40 χρόνια, η Αmoena έχει πρωταρχικό στόχο την υποστήριξη των γυναικών παγκοσμίως. Ως πρωτοπόρος στον τομέα μας, συνδυάζουμε την τεχνολογία με την απόλυτη άνεση προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από ελκυστικά εσώρουχα, μαγιό και προϊόντα που συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση της συμμετρίας του σώματος και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γυναίκας. Το όραμα και η αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου – του Cornelius Rechenberg, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για τον δρόμο προς την κορυφή. Το πάθος του εκτόξευσε τα πρότυπα της φροντίδας του μαστού.

Η επινόηση και η ανάπτυξη της πρόθεσης από σιλικόνη

Ο Cornelius Rechenberg σπούδαζε ως μηχανικός τεχνολογίας πλαστικού στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Rosenheim, στη Βαυαρία της Γερμανίας το 1971. Ενώ ήταν ακόμα στο πανεπιστήμιο, ανέλαβε μια δουλειά με την Anita, μια σχεδιάστρια γυναικείων εσωρούχων και άρχισε να πειραματίζεται με νέα υλικά για προθέσεις μαστού, οι οποίες θα μπορούσαν να προσφέρουν μια πιο φυσική αίσθηση.

Εκείνη την εποχή, οι περισσότερες προθέσεις αποτελούνταν από πλαστικές σακούλες γεμάτες με υγρά όπως λάδι ή αλοιφές. Ο Cornelius ήταν πεπεισμένος ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος, μάλιστα βάσισε τη διπλωματική του εργασία στην ανάπτυξη μιας καινούριας πρόθεσης από σιλικόνη.

 

Πρώτες πωλήσεις

Ο Cornelius αναγνώρισε ότι μια πρόθεση σιλικόνης μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των γυναικών μετά την επέμβαση μαστού. Ωστόσο, παρόλο που ο ίδιος προωθούσε την πρόθεση σιλικόνης ως ένα άκρως εμπορεύσιμο προϊόν, δεν έλαβε κανένα ενδιαφέρον από τους τότε ηγέτες της βιομηχανίας. Απτόητος, με τη βοήθεια των αδελφών του, επινόησε νέες μεθόδους παραγωγής (συχνά χρησιμοποιώντας εργαλεία από την κουζίνα της μητέρας του) και ταξίδεψε σε όλη τη Γερμανία προωθώντας προθέσεις της Amoena σε καταστήματα ιατρικών ειδών.

Η Amoena πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη εμπορική έκθεση της IGEDO τον Σεπτέμβριο του 1976. Χωρίς την οικονομική δυνατότητα για ένα κανονικό περίπτερο στην έκθεση, ο Κορνήλιος μαζί με τους αδελφούς του συνέλεξαν και χρησιμοποίησαν έπιπλα από τοπικούς αγρότες.

Η πρόοδος

Η μεγάλη πρόοδος επήλθε αργότερα το ίδιο έτος όταν η Basko-CAMP, μια διεθνής εταιρία διανομής προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης, ζήτησε μια δεύτερη παρουσίαση. Στη συνέχεια ζήτησαν 1.000 προθέσεις και ο Cornelius για να καλύψει την παραγγελία εργαζόταν όλο το εικοσιτετράωρο. Έναν χρόνο αργότερα, η Amoena εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ, ιδρύοντας την πρώτη θυγατρική εταιρία στην πόλη της Ατλάντα στην Τζόρτζια. Μέχρι το 1980, η Amoena ήταν ακόμα μια μικρή εταιρεία, αλλά η ανάπτυξη ήταν επικείμενη, λόγω της αποφασιστικότητας του Cornelius και της αφοσίωσής του στην καινοτομία.