ΑρχικήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ/ΜΑΓΙΟ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ/ΜΑΓΙΟ

Φροντίδα στηθόδεσμων

Ιδανικά οι στηθόδεσμοι θα πρέπει να πλένονται στο χέρι. Μερικοί στηθόδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά που έχουν διαφορετικές οδηγίες φροντίδας. Το κούμπωμα και τα σημεία όπου ρυθμίζονται οι τιράντες συνήθως δεν αντέχουν στις μεγάλες θερμοκρασίες. Εάν πάλι, επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο ρούχων, οι στηθόδεσμοι θα πρέπει να πλένονται με ένα ήπιο απορρυπαντικό ρούχων σε χαμηλές θερμοκρασίες. 

Ακολουθήστε τις οδηγίες πλυσίματος που βρίσκονται στην ετικέτα του εσώρουχου ώστε να είστε απόλυτα βέβαιες.

Είτε το πλένετε στο πλυντήριο είτε στο χέρι, θα πρέπει να ξεπλένετε πολύ καλά το εσώρουχο ώστε να μην παραμείνει ίχνος απορρυπαντικού σε αυτό. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, μπορεί να κιτρινίσει το εσώρουχό σας. Παρόμοιους λεκέδες μπορεί να προκαλέσουν τα αρώματα και αποσμητικά και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν από το εσώρουχό σας. Εάν, ωστόσο, θέλετε να βάλετε το αγαπημένο σας άρωμα, περιμένετε να στεγνώσει πλήρως το δέρμα σας πριν φορέσετε τον στηθόδεσμό σας.

Φροντίδα μαγιό

Τα μαγιό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διατηρήσουν τη φόρμα τους και τα ζωντανά τους χρώματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες πλυσίματος που βρίσκονται στην ετικέτα του μαγιό. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη φροντίδα των μαγιό σας.

Πριν το κολύμπι:

 • Εάν κολυμπάτε σε πισίνα, πριν μπείτε σε αυτή, βρέξτε το μαγιό σας με καθαρό νερό ώστε να απορροφήσει λιγότερο χλώριο.
 • Χρησιμοποιείτε oil-free αντηλιακά ή γαλακτώματα.
 • Εάν θέλετε να κάνετε Χαμάμ ή Jacuzzi, φορέστε ένα παλιότερο μαγιό σας. 

Μετά το κολύμπι:

 • Ξεπλύνετε αμέσως το μαγιό ώστε να απομακρύνετε το αλάτι ή το χλώριο.
 • Στύψτε απαλά το μαγιό σας αφού το τυλίξετε σε μια καθαρή ανοιχτόχρωμη πετσέτα.
 • Μην το αφήσετε τυλιγμένο στην πετσέτα. Αφήστε να στεγνώσει μόνο του χωρίς να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Πλένοντας το μαγιό

 • Πλύνετε το μαγιό σας μετά τη χρήση, καθώς το λάδι σώματος και ο ιδρώτας μπορεί να επηρεάσουν την ελαστικότητά του.
 • Πλένετε πάντα στο χέρι το μαγιό σας με κρύο νερό, και ήπιο υγρό απορρυπαντικό, έχοντάς το γυρισμένο από την ανάποδη.
 • Ξεπλύνετε καλά και στύψτε απαλά το μαγιό σας με τη χρήση μιας πετσέτας.
 • Τα μαγιό σας μπορεί να ξεθωριάσουν εάν εκτίθενται πολύ στην ακτινοβολία (UV) του ήλιου. Προτιμάτε να τα στεγνώνετε σε εξωτερικό χώρο, αλλά ποτέ με απευθείας έκθεση στον ήλιο. 
 • Η έντονη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα μαγιό σας, ποτέ να μην χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο ή σίδερο.
 • Τοποθετήστε το μαγιό σας επίπεδα ή κρεμάστε το για να στεγνώσει, ώστε να μην δημιουργηθούν ζάρες και μην το αποθηκεύετε μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 • Για να αποφύγετε το ξεχείλωμα του μαγιό -  Εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες συγκράτησης του Lycra, περιμένοντας 24 ώρες για να στεγνώσει το μαγιό σας πριν το ξαναφορέσετε.

Εάν κολυμπάτε συχνά σε πισίνες ή κάνετε χαμάμ, θα πρέπει να αντικαθιστάτε συχνότερα το μαγιό σας. Αναζητήστε μαγιό από LYCRA® XTRA LIFE™, που είναι πιο ανθεκτικά στο χλώριο. Σχεδόν όλα τα μαγιό της Amoena είναι από αυτό το υλικό.

Τί είναι το  LYCRA® XTRA LIFE™; 

Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες ταλαιπωρεί τα υφάσματα. Το LYCRA® XTRA LIFE™ είναι 5-10 φορές πιο ανθεκτικό στο χλώριο και σε άλλα χημικά συγκριτικά με το κοινό lycra, γεγονός που επιτρέπει στα ρούχα να διατηρούν τη φόρμα τους περισσότερο. Τα μαγιό με LYCRA® XTRA LIFE™ ξεχωρίζουν χάρη στο συνδυασμό της εξαιρετικής εμφάνισης και άνεσης καθώς και στη διατήρηση της φόρμας τους και μετά το κολύμπι.